Mitt officiella namn är

Smock Cindy Crawford - Catwalk Queen.
men jag kallas för Cindy.© Maya Beike

 

SPÅR- OCH LYDNADSTRÄNING
Hoppa in med Cindy och
kolla med Cindy

Min träning i spår och lydnad
 OSBY Brukshundklubb 15 september

Genomförde Cindy Crawford
MH med godkänt skott

Spårträning och Uppletande av föremål
 
Hopp länken Hopp över hinder
Kontakt
länken Kontaktövningar - Fritt följ
Inkallning länken Sitt-Stanna kvar-Inkallning


Cindy 8 veckor gammal


Hej på er!

Mitt officiella namn är
Smock Cindy Crawford - Catwalk Queen.
men jag kallas för Cindy.
Jag är född i Blekinge och kommer från
Kennel Smock och Gunnel Niemann-HolsteinHur jag kom att flytta till Skåne var ett snabbt beslut av min nya matte Maya. På morgonen den 19 september hade varken jag eller hon en aning om att jag skulle bli en ny familjemedlem hos Maya samma kväll.

Det hela började med att Isa och Kjell också här i Bjärnum skulle passa mig och mina syskon på eftermiddagen den 19:e för vår gammelmatte Gunnel skulle resa till Malmö under dagen.
Maya var naturligtvis mycket nyfiken på oss valpar och kom faktiskt enbart för att titta på oss. Men direkt när hon fick se mig och kunde nästan se mina perfekta rörelser på en catwalk framför sig - ja då var både hon och jag "sålda". Samma kväll flyttade jag därför till Maya och hennes hundar hade fått sin "Bossevalp" som hon så länge önskat sig.

Dagen efter blev jag valptestad och då visade jag mig vara en mycket självständig och orädd tjej. Vilket då ofta hänger ihop med att kontaktbiten med flockledaren (flockkänslan) inte är så bra. Därför blir det kontaktövningar och behov av den nya flockledaren som matte och jag får ta itu och träna.
Min nyfikenhet var mycket stor och ofta visar det sig i att jag lätt tar itu med okända saker - min nyfikenhet tar över ev rädsla för det okända.
Mitt gripande var mycket bra - men att dela med sig av det jag erövrat ville jag inte vara med om (min självständighet). Så den här biten hoppas matte löser sig när vi har fått kontaktbiten att fungera mellan oss.
Den sociala konkurrensen då jag och testledaren kampade med en trasa var hyvsad - mitt gripande av trasan var direkt men sedan att fortsätta att kämpa om trasan var si så där - jag släppte och tog om trasan några gånger. Det blir det ännu en detalj som jag och matte får träna upp - konkurrensen hos mig.
Vid dominansövningarna visade jag mig vara en tjej som inte ville sticka upp mot en flockledare (testledaren) trots min självständighet - utan han fick t o m ett par pussar av mig.

Cindy vid 10 veckors ålderJust nu gäller detta för mig och matte:
Miljöträning
Kontaktövningar
Träna på inkallning
Kommandoordet skall och tyst
Bytaleken
Spårträning
Operant inlärning av momentet ligg

 Redan nu när Cindy bara är några månader gammal gäller det att ta till vara på hennes förmåga att vilja lära sig nya saker . För en valp är födan en stark drift, något som jag kan dra nytta av i träningen. Cindy gör glatt saker tillsammans med mig nu när det vankas en godbit som belöning.
Min förhoppning med Cindy är att vi ska ha kommit lika långt i vår träning som Minna nu 6 månader har åstadkommit med husse Kjell. Hittills har Minna hela tiden tyckt att detta med att lära sig nya saker har varit jättekul och det har skett i hennes egen takt och med glädje som grund.