NYBÖRJARKURS

Tillbaka


- 15 månad gammal -
 

 

18 oktober var matte och la ett lägrespår till Temper.
Spår. Medan det låg 1 timma innan Temper skulle släppas på det, hann matte med ett spår till mig. Matte tycker jag har blivit så duktig att hon har börjat lägga ut 1 liten apportpinne i spåret och slutpinne. Hon har också börjat med en vinkel. Pinnarna tycker jag är kul att hitta för tar jag upp dom och ger matte pinnarna så får jag massor av beröm, korv eller köttbullar. Begriper inte hur hon kan bli så glad för några träpinnar, då föredrar jag hellre korv och köttbullar.
Budföring. Det här är en kul grej. Springer från matte till en som står och tar emot mig och jag får massor av beröm och godis. Problemet här är att jag ibland tycker att den nya bekantskapen är mycket givmildare med godis än matte - så jag struntar helt enkelti att springa tillbaka till henne. Men för det mesta gör jag matte glad och springer tillbaka .
Får försöka förklara för matte att hon ska vara lika givmild med beröm och godis så lovar jag att springa tillbaka direkt när jag får kommandott "Marsch" .
Fritt följ har vi kommit så långt att matte kan gå rakt fram ca 10 m - helomvändning - rakt fram ca 5 m - höger sväng och halt - utan att jag gör ögonsläpp.
Platsläggande undergång.
Gör jag nu snabbt, men matte går inte så långt ifrån mig ännu.
Inkallning tränar vi inte så ofta, för matte vill inte träna för mycket på sånt som jag kan jättebra.
Hopp, likadant där det tränar vi inte heller så ofta - kan det också.
Ställande tränar vi på, jag stannar upp bra men matte litar inte riktigt på att jag står kvar så hon har inte börjat lämna mig ännu.
Platsliggande i grupp - ligger jag kvar när matte står ca 6-7 meter ifrån. Samma här, det är matte som inte vågar gå ifrån mig - behöver tydligen mitt stöd.


- 14 månad gammal -

  28 september var det lydnadsträning innan vi åkte till skogen för spårträning. Idag fotofraferade Maj-Britt mina framsteg på lydnadsplan. Mina kurskompisar kom också med på bild.

- 13½ månad gammal - 

1 september
Idag har jag varit på spårkurs.
Min instruktör heter Berthon Jönsson och honom kände jag ju redan. Det är ju han som har 2 hoffar och som matte, Temper och jag tränat spår tillsammans med nu under sommaren.
Jag är den enda boxern i gruppen. Mina kurskompisar är 2 dobermann, 2 schäfer och 1 blandras.
Nu på den första träffen var vi på lydnadsplanen och vi fick visa Berthon vad vi kunde och hur långt vi hade kommit med lydnadsträningen.
Han tyckte jag var rätt så duktig. Matte var nog lite stolt, för jag intresserade mig inte för de andra hundarna utan jag tyckte att det skulle vara jag och matte på appellplanen.
Men när de andra hundarna lekte med sina kamptrasor eller bollar då hade jag faktiskt svårt att förstå matte. Varför jag inte fick springa och ta deras saker ifrån dom. Jag bör ju få hålla mig till Boxerns äganderätt. Allt ditt är MITT.

Nästa lördag den 8:e september ska vi ut i skogen och spåra och det tycker jag är kul.

Den 15 september har matte anmält mig till Mentalbeskrivning. Provplats är på hemmaklubben i Osby.


Nu under sommaren har jag och matte gått på sommarkurs
varje torsdagkväll
på Osby Brukshundklubb

Tillbaka