BYTALEKEN - APPORTERING

Tillbaka
BYTALEKEN

- 15 veckors ålder-
 

 

Matte hade helt rätt du hon misstänkte att det skulle bli svårt med att få mig att lämna ifrån mig föremål som jag har i munnen. Men vi har kommit så här långt:
Jag sitter vid mattes sida, matte kastar ut apport pinnen, jag springer ut och hämtar den när hon kommenderar APPORT. Jag springer tillbaka till matte och lämnar apporten framför henne.Jag tycker jag är jätteduktig, men matte delar inte den uppfattningen. Hon vill att jag ska komma in med apporten och sätta mig vid hennes vänstra sida. (Men det gör jag ju vid inkallning, lite skillnad får det väl vara).

Så nu har matte gått tillbaka till steg 6 i bytaleken i Ingers Träningsråd.
(Tappa föremålet längre ifrån Dig - Tag emot föremålet - Belöna med godiset
Vi får väl se om matte lyckas att få mig att komma in till hennes vänstersida och lämna av apporten. Är hon mer envis än mig kan hon kanske lyckas.- 11 veckors ålder -

 

Matte fick snabbt klart för sig att jag har ett stort gripande och att jag tycker om att bära på saker. Då har hon också förstått en svårighet med att lära mig apportering. Den att få mig att lämna ifrån mig föremål som jag har i munnen. Jag är ju som bekant en rätt så självständig tös.

Då jag har gripandet och bärandet i mig vågar matte så smått börja träna in bytaleken på mig.
Här följer jag och matte Ingers träningsråd vad gäller bytaleken:

Vi har nått till steg 3 vilket innebär att jag nu greppar om föremålet med tänderna. Matte belönar mig när jag greppar, men hon släpper aldrig föremålet.
Steg 1 och 2 som vi passerat var:
1. Låter bästisleksaken nudda mina läppar och
2. Försöker få mig att greppa om föremålet med tänderna

Nu när jag klarat av steg 3 låter matte mig vila ett par dagar, sedan ska vi träna steg 4.
Då ska matte se om jag vill greppa föremålet - behålla det när matte släpper taget- sedan ska matte ta föremålet igen medan jag fortfarande greppar om det. Släpper jag föremålet i mattes hand får jag min belöning


Tillbaka till toppen